Connect with us

Ce trebuie sa faci atunci cand iti ramane ceva blocat in vagin. Solutia asta nici nu iti trecea prin cap

De Citit

Ce trebuie sa faci atunci cand iti ramane ceva blocat in vagin. Solutia asta nici nu iti trecea prin cap

Ginecologii au uneori surpriza să găsească în vaginul femeilor tot felul de obiecte despre care acestea se feresc să vorbească.

Medicina oferă şi surprize neplăcute celor care depun jurământul lui Hypocrate. Doctorii se confruntă şi cu situaţii care îi pun în dificultate şi pot fi extrem de jenante pentru pacienţi. Medicul ginecolog Adina Boca a expus, pentru „Adevărul”, câteva din situaţiile cu care s-a confruntat de-a lungul carierei.

În vaginul pacientelor a găsit, dincolo de obiecte folosite pentru stimulare intima, şi lucruri pentru care nu a fost găsită nicio explicaţie ori au fost extrem de dure la vedere.

„Din categoria celor mai ciudate lucruri găsite în vaginul unei paciente este o bancnotă de un leu. Era o tânără gravidă căreia îi venise sorocul să nască şi a spus că nu are habar cum a ajuns bancnota în vagin”, a spus medicul Adina Boca.

Doctoriţa a spus că nu a avut nicio pacientă care să fi avut incidente legate de tampoanele interne, dar că a avut mai multe cazuri în care femeile au cerut ajutorul pentru a fi extrase din vagin fragmente de prezervativ.

Se întâmplă să ajungă la ginecolog femei care scapă în vagin obiecte folosite, cel mai probabil, pentru stimulare intima.

În cursul anilor a extras obiecte precum brichete, sticluţe de ojă, chiar şi un capac de la un spray. Ca regulă, pacientele se prezintă la medic doar când durerile devin insuportabile, când lucrurile introduse în vagin s-au încărnat şi infectat.

„Eu sau colegii mei ne confruntăm rar cu asemnea situaţii, o dată la câţiva ani. Am găsit chiar şi o creangă introdusă în vagin şi nu am putut să înţeleg ce căuta acolo.

Le-aş recomanda acestor paciente să consulte un psihiatru. Ca regulă, se arată surprinse şi susţin că nu ştiu cum au ajuns obiectele în corpul lor ori folosesc explicaţia: am alunecat în baie.

Trebuie să se înţeleagă că există rezolvare pentru orice şi ar trebui să ceară sprijin de specialitate în timp util, nu după ce apar infecţiile ori rupturile de vagin”, a spus doctoriţa.

Un caz aparte, al unei bătrâne cu probleme de igienă, a ajuns subiect de studiu pentru tot corpul medical. La consultul de specialitate au fost găsiţi viermi. Fiind foarte mulţi într-o zonă în care teoretic nu ar avea cum să se dezvolte, a fost luată în calcul varianta unei forme de cancer. După toaletarea corespunzătoare s-a stabilit că pacienta era sănătoasă doar că, fiind greu deplasbilă, igiena intimă nu era o prioritate.

Tamponul intern poate ramane blocat daca uiti sa il scoti si introduci altul peste el sau ai relatii intime fara sa-l scoti.

De multe ori, un tampon de dimensiune mica se poate deplasa in timpul activitatilor sportive. De pierdut n-ai cum sa-l pierzi definitiv, ca doar se va opri undeva, n-are pe unde sa iasa! El nu poate avansa prin uter si sa ajunga in stomac. De aceea, daca ai pierdut ata, incearca acesti pasi!

Pasul 1
Spala-te pe maini inainte sa incepi sa cauti tamponul. Ar fi o idee buna sa-ti tai unghiile.

Pasul 2
Asaza-te pe vasul de toaleta si sprijina-ti picioarele de cada, calorifer, cos de rufe sau orice alt obiect. Incepe sa impingi, ca si cand ai incerca sa nasti. Uneori acest lucru forteaza iesirea tamponului.

Cum scoti un tampon blocat?

Pasul 3
Introdu-ti degetul aratator cat mai mult in vagin si cauta-l. Incearca sa impingi tamponul afara.

Pasul 4
Executa miscari circulare cu degetul intre col si vagin. In aceasta zona se ascund de obicei tampoanele ratacite.

Pasul 5
Dupa ce ai gasit tamponul, introdu al doilea deget. Prinde tamponul intre degete si trage de el.

Pasul 6
Fa o baie fierbinte si incearca sa scoti tamponul cat e ud. Uneori, tamponul se blocheaza daca este prea uscat.

Pasul 7
Mergi la medic daca nu gasesti tamponul sau nu poti sa-l scoti. Daca ramane in interior, poate declansa o infectie sau rani pe col.

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top