Connect with us

Ai făcut facultatea la stat, ești obligat să muncești în România! Proiect scandalos!

De Citit

Ai făcut facultatea la stat, ești obligat să muncești în România! Proiect scandalos!

Ministerul Educației ia în calcul obligarea absolvenților care și-au făcut studiile pe banii statului să muncească în România minim 3 ani.

Ministerul Educației este preocupat de plecarea din țară, de obicei la muncă în alte state UE, a românilor cu studii superioare și nu exclude ca, „în măsura în care va fi posibil”, să fie puse în dezbatere măsuri care să impună absolvenților de studii superioare beneficiari de locuri subvenționate de la bugetul de stat să lucreze în România o perioadă egală cu cea a studiilor superioare subvenționate de stat.

O astfel de propunere a fost inclusă și de Academia Română în „Strategia de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani”.

Totodată, și președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat recent că unii oameni de afaceri i-au semnalat că se confruntă cu un deficit de specialiști, inclusiv din cauza plecării din țară a absolvenților de studii superioare școliți pe banii statului.

În luna februarie, la momentul la care Academia a avansat ideea ca absolvenții de facultate să fie obligați să muncească în țară pe o durată cel puțin egală cu cea a studiilor universitare bugetate, restituind astfel banii cheltuiți de stat pe anii de facultate, reprezentanții studenților au acuzat practici totalitare, arătând că absolvenții din România trebuie să fie lăsați să se angajeze oriunde în Spațiul european după terminarea facultății, pe o piață a muncii liberă.

Ministerul de resort, într-un document redactat recent și prezentat acum de Profit.ro, arată că introducerea acestei condiționări a absolvenților care au studiat pe locuri subvenționate de la bugetul de stat, mai exact fără plată, poate fi efectuată prin modificarea Legii educației 1/2011, semnalând că astăzi, pentru a beneficia de finanțare de la bugetul de stat, legislația românească nu impune studenților alte constrângeri în afara performanței academice.

Te-ar putea interesa si: Singurul loc de pe planeta unde viata ar continua si dupa un atac nuclear se afla in Romania. De ce este accesul interzis

In ciuda imaginii negative pe care tara noastra o are dincolo de hotare, Romania este un loc plin de surprize, de fenomene unice si de forme de relief nemaiintalnite in lume. Tot in spatiul carpato-danubiano-pontic, se regaseste si singurul loc din lume in care viata ar putea continua in urma unui atac nuclear.

Niciun buncar antiatomic exclusivist din lume, cunoscut sau ascuns de catre serviciile secrete internationale, nu garanteaza supravietuirea in cazul unui atac nuclear de proportii.

Insa, un astfel de loc exista. Si exista chiar in Romania! Spatiul a uimit intreaga lume cu ecosistemul sau perfect inchis, ce poate sustine viata, fara a avea nevoie de ceva din exterior, de unde si concluzia fascinanta a speologilor care au demarat studii aici.

Ati auzit pana acum de Pestera Movile? Potrivit ghiduri-turistice.info, se pare ca aceasta grota situata langa Mangalia este singurul loc in care viata ar putea continua in urma unui atac nuclear.

Pestera Movile a fost descoperita in anul 1986, in apropiere de Mangalia, in urma unor cercetari pentru construirea unei centrale electrice in zona. Atunci nu i s-a dat o importanta deosebita, parand doar o simpla grota din put, cu o galerie de 200 m.

In 1990, s-au reluat cercetarile, iar descoperirile care au urmat au uimit intreaga lume. In capatul pesterii, s-a gasit un lac cu apa termala sulfuroasa, a carei explorare a adus la suprafata numeroase forme de viata specifice pesterii.

Viata se sustine singura in Pestera Movile, fara a avea nevoie de prezenta oxigenului sau a altor factori externi. Sistemul functioneaza pe baza chimiosintezei, fiind separat de mediul exterior de milioane de ani, dupa cum au dezvaluit studiile recente. Astfel, atmosfera este aproape lipsita de oxigen, dar bogata in metan si dioxid de carbon, si cu toate acestea viata exista, marturie fiind cele 35 specii complet noi de insecte ce locuiesc in pestera.

Potrivit studiilor realizate inclusiv de cei de la NASA, viata in Pestera Movile se desfasoara complet independent fata de exterior, vietuitoarele de aici neavand nevoie de oxigen, lumina, caldura si asa mai departe. Ulterior, aceasta a fost declarata rezervatie speologica, iar intrarea a fost inchisa, pentru a nu fi afectat ecosistemul interior de mediul extern. Singurii care au acces sunt cercetatorii.

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top